• Menu
rondreis zuid afrika

Zuid-Afrika

Vakantie Zuid-Afrika

Het staat bekend als een van de meest veelzijdige landen ter wereld. Je vindt hier werkelijk alles: bruisende steden, prachtige stranden, indrukwekkende bergen en natuurlijk de ongekende safariparken. Wie eenmaal op vakantie is geweest naar Zuid-Afrika zal er dan ook graag weer keer op keer terugkomen. De veelzijdigheid van dit prachtige land is moeiteloos te combineren in een reis. Zo geniet je van natuur én cultuur, activiteit én ontspanning en comfort én avontuur. Ga je bijvoorbeeld voor de avontuurlijke kant, dan kun je de Big 5 gaan spotten in het Krugerpark, duiken met haaien in onder andere Kaapstad of gaan hiken in de Drakensbergen. Niet zo avontuurlijk? Dan geniet je toch van de heerlijke stranden, een tour langs de bekende Zuid-Afrikaanse wijnhuizen in Stellenbosch of een meerdaagse tocht langs de prachtige Garden Route met haar ongekende natuur en vele bezienswaardigheden. Hadden we al gezegd dat je in Zuid-Afrika overal heerlijk kunt eten (braai!) en de Zuid-Afrikanen je vrolijk en gastvrij ontvangen? 

NatuurHoog
StrandenHoog
CultuurHoog

zuid-afrika-vakantie5 redenen om op vakantie Zuid-Afrika te gaan:

  • het veelzijdige Kaapstad
  • Big 5 spotten op safari 
  • de prachtige Garden Route
  • wijntours in Stellenbosch
  • ontspannen aan het strand

Beste reistijd

Laten we beginnen te zeggen dat er eigenlijk geen slechte tijd voor een Zuid-Afrika vakantie. Maak je dus geen zorgen, je kunt eigenlijk niet verkeerd timen. De seizoenen zijn, met haar ligging op het zuidelijk halfrond, omgekeerd aan die van ons in Nederland. Hier winter, daar zomer. Hoogseizoen is in december en januari, wanneer de Zuid-Afrikanen zelf zomervakantie hebben. Een goede keus is dan ook om in het voorjaar of najaar te gaan. De omstandigheden zijn dan vaak net wat gematigder dan in zomer of winter. 

Rondreis Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een rondreis land bij uitstek. Het is, zeker in vergelijking met wat wij in Nederland gewend zijn, uitgestrekt en ongekend veelzijdig. Wil je zowel de hoogtepunten van de Zuid-Afrikaanse natuur als cultuur meepakken, dan wil je waarschijnlijk in ieder geval het Krugerpark en Kaapstad onderdeel maken van je rondreis. Tussen deze twee hoogtepunten in liggen nog vele schatten aan culturele en natuurlijke bezienswaardigheden: Lesotho en Port Elizabeth bijvoorbeeld, maar ook de imposante Drakensbergen en de wereldberoemde Garden route. Eigenlijk is één enkele rondreis Zuid-Afrika niet eens genoeg om de veelzijdigheid van dit land te leren kennen. 

Safari (Krugerpark)

Ga je voor avontuur, dan zeg je in natuurlijk safari! En wie safari zegt, zegt Krugerpark. Dit nationale park gelegen aan de oostkant van het land, grenzend aan Mozambique, is wereldberoemd om de wilde dieren die je er in overvloed kunt bewonderen. In het Krugerpark heb je de mogelijkheid met je eigen auto rond te rijden (wel in je auto blijven!) en de nachten door te brengen in speciale kampen in het park. En je kunt hier wel een aantal dagen en nachten doorbrengen, aangezien het park in oppervlakte net zo groot is als de helft van Nederland. Al die wilde natuur is de ideale plek om de meest bijzondere en indrukwekkende dieren te bewonderen. Het is overigens in en rondom het Krugerpark ook mogelijk te verblijven in safari lodges, waar je kunt genieten van volledig verzorgde safari vakanties. Optimaal comfort en tijdens de safari drives vertellen de professionele gidsen je alles wat je moet weten over de leeuwen, olifanten en zebra’s die pal voor je neus rondwandelen. 

zuid-afrika safari

Leuke steden in Zuid Afrika

Zuid-Afrika kent naast haar prachtige natuur ook hele leuke steden die zeker een bezoek waard zijn. Durban en Port Elizabeth zijn bijvoorbeeld heerlijke steden, gelegen aan zee, waar je je met gemak een aantal dagen kunt vermaken wanneer je op rondreis door Zuid-Afrika bent. Johannesburg is de grootste stad en hier is dan ook een hoop te doen voor wie zich wil onderdompelen in de boeiende geschiedenis van het land. Het Apartheid museum, Constitution Hill en Soweto zijn belangrijke plaatsen voor wie de geschiedenis en hedendaagse problemen van Zuid-Afrika goed wil begrijpen. Helemaal aan de andere kant van het Afrikaanse land ligt die andere grote stad: Kaapstad. Een ongekend veelzijdige stad met haar stranden, de Tafelberg, townships, wijnhuizen, Robbeneiland (waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten), pinguïns en haaien en ga zo maar door. Een bezoek aan Kaapstad is een absolute must voor iedereen die op een Zuid-Afrika vakantie wil gaan!

Bezienswaardigheden

Teveel om op te noemen, dat omschrijft de rijkdom aan bezienswaardigheden van Zuid-Afrika misschien wel het best. Wat je in ieder geval gezien moet hebben is de prachtige stad Kaapstad en de natuurlijke wonderen van een safari in het Krugerpark. Dan zijn er nog bezienswaardigheden zoals het indrukwekkende amfitheater, een bergformatie in de Drakensbergen, waar je oo Lesotho kunt bezoeken, dat ook wel bekend staat als het dak van Afrika en volledig omsloten is door Zuid-Afrika. En dan is er nog de Garden Route, een vakantiebestemming op zichzelf. Deze autoroute is een aaneenrijging van prachtige natuurlijke bezienswaardigheden. De meest prachtige natuurparken aan de kust, waar je bijzondere bloemen en bomen, olifanten, watervallen en walvissen zult tegenkomen. We vallen in herhaling, maar ook dit moet je gezien hebben!

Zuid-Afrika All inclusive

Wanneer je even moet bijkomen van alle geschiedenis, cultuur, natuur en avontuur die je op je ongetwijfeld zeer actieve vakantie naar Zuid-Afrika zult ervaren, kun je zeer goed terecht in een van de prachtige all inclusive resorts van het land. Zuid-Afrika heeft een gigantische kustlijn en daarom zijn mooie stranden overal te vinden. En waar mooie stranden zijn, zijn vaak heerlijke hotels waar je zorgeloos kunt genieten van de zon en de zee. Maar, naast deze meer traditionele vorm van all-inclusive vakantie biedt Zuid-Afrika ook een vorm van all-inclusive die je minder vaak tegenkomt: de all-inclusive safari lodges. Drie keer per dag een compleet verzorgde safari drive waarbij je gegarandeerd de Big 5 zult bewonderen. En tussen die avontuurlijke drives door lig je aan het zwembad te genieten van een heerlijk drankje en het lekkerste eten. In de avond de prachtige sterrenhemel aan het kampvuur met spannende verhalen van jullie wildlife guide en jouw vakantie kan niet meer stuk!

zuid-afrika

FAQ – Veelgestelde vragen

Is een Zuid-afrika vakantie veilig

Er zijn een aantal steden waar je beter niet kan komen, maar over het algemeen kan je veilig op een Zuid-Afrika vakantie gaan.
Is een rondreis Zuid Afrika duur?
Je moet rekening houden met minimaal 1500 euro per persoon voor 2 weken Zuid-Afrika vakantie.
Hoe lang is het vliegen?
Het is in totaal 11,5 uur vliegen naar Zuid-Afrika.
5/5 - (3 stemmen)
Fabian

Fabian heeft al veel reizen gemaakt en wil graag zijn kennis delen met andere mensen. Ook hoort hij graag mooie verhalen van andere reizigers over toffe plekken waar ze geweest zijn.

Lees andere verhalen