• Menu
booking.com

Booking

Het bedrijf is opgericht in het jaartal 1996 in ons eigen Amsterdam. Het is dus van origine een nederlands bedrijf. De handelsnaam is: Booking Holidays Inc. maar is bij iedereen bekend als Booking.com.  Het is voor veel mensen de plek voor het boeken van een hotel, resort, appartement of accommodatie in Nederland en de rest van de wereld. Zo staan er bijna 220.000 bestemmingen op verspreid over wel 229 landen. Er is dus voor iedereen genoeg keuze. Voor mensen die graag op vakantie willen met een klein budget of een groot budget.

Missie van het bedrijf

De missie van Booking is om het voor reizigers makkelijker te maken d.m.v. technologie accommodaties te boeken waar en wanneer ze maar willen. Dit is een missie die al aardig is gelukt. Daarnaast wordt de beste prijs belooft en willen ze een platform zijn voor alle mensen in de wereld.

Voordelen
– Groot aanbod aan accommodaties wereldwijd
– Geen boekingskosten
– Eerlijke reviews
– Vaak goedkoper dan andere websites
– gemakkelijk filteren en selecteren

Nadelen
– Irritante beïnvloedingstechnieken

booking

Geen boekingskosten bij Booking.com Nederland

een groot voordeel van Booking.com is dat er geen boekingskosten in rekening worden gebracht. Hierdoor kiezen veel mensen voor deze reis website. Daarnaast kan je bij veel hotels 24 uur van te voren annuleren. Echter kan een hotel die kamers aanbiedt op het platform dit zelf bepalen. Dit wordt er echter wel bij vermeld.

Hotel niet goedkoper op eigen website dan op booking

Belangrijk om te weten dat een hotel niet goedkoper is op een eigen website dan op Booking. Dit komt dat hotels een contract tekenen waarin staat dat ze niet een goedkopere prijs mogen aanbieden op hun eigen website als ze getoond willen worden op het platform.

booking review

Trap niet in de beïnvloedingstechniek

Hoewel wij het een van de beste platforms vinden voor het boeken van een hotel of accommodatie, zijn we minder fan van de beïnvloedingstechnieken die Booking com toepast. Wie kent niet de termen ‘nog 1 kamer beschikbaar’, ‘31 andere kijken nu’ of ‘deze kamer is 8x geboekt in de afgelopen 24 uur’. Trap hier niet in. Deze gegevens kloppen niet en zijn alleen bedoeld om jou sneller te laten kiezen en uiteindelijk een vakantie te boeken. Bekijk rustig naar de verschillende kamers en maak een weloverwogen keuze.

Booking zonder creditcard gebruiken?

Waar je in het buitenland eigenlijk altijd een creditcard nodig hebt en ook bij het boeken van een hotel vaak noodzakelijk is om een creditcard te gebruiken. Is dit bij Booking.com niet altijd het geval. Zo kan je zelf filteren op hotels die IDEAL of Paypal als betaalmethode hebben. Veel mensen in Nederland beschikken niet over een creditcard en daardoor is dit een goede keuze om je vakantie te boeken. Wel geven we als tip mee dat als je naar het buitenland gaat, je een creditcard aanvraagt bij je bank voor je gaat reizen. Hierdoor zal je geen problemen ondervinden met het betalen in het buitenland.

Eerlijke reviews op het platform

Het prettige aan de website is dat de beoordelingen en reviews op de website echt zijn en je alleen een Booking review kan plaatsen als je een boekingsnummer hebt van een hotel. Dus als je daadwerkelijk overnacht hebt in een hotel, kan je een review plaatsen. Bovendien worden er door de werknemers van Booking.com meer stappen doorlopen om alles zo eerlijk mogelijk te houden en jij kan vertrouwen op de reviews van hotels en appartementen.

Booking contact en klantenservice

Je kan de klantenservice van het bedrijf via verschillende manieren contacteren. Zo is er een live-chat beschikbaar en een telefoonnummer die 24/7 bereikbaar zijn voor vragen. Voor nederlanders is het telefoonnummer: 070 770 3884. Daarnaast is er ook altijd de mogelijkheid om werknemers van de accommodatie te spreken waar je geboekt hebt, omdat die vaak meer weten dan medewerkers van Booking.

FAQ

Is Booking com telefonisch bereikbaar?
Jazeker! Het telefoonnummer kan je vinden op deze pagina
Is Booking betrouwbaar?
Jazeker! Het bestaat al sinds 1996 en doet er alles aan om zo eerlijk en betrouwbaar mogelijk te zijn en reizigers een veilig platform te bieden.
Wanneer geld terug bij annuleren?
Uit onze Booking review blijkt dat het direct je geld terugbetaald als je hebt geannuleerd.

5/5 - (2 stemmen)