• Menu
cuba vakantie

Cuba

Vakantie Cuba

Wie Cuba zegt, zegt natuurlijk Caribbean, rum, Che Guevara, sigaren en salsa! Het grootste eiland van het Caraïbisch gebied staat niet voor niets bekend om vele uiteenlopende iconische dingen, waardoor het een heerlijk én interessant vakantieland is. Uiteraard is het ook bekend om het communisme, met name vanwege haar strategische plek vlakbij de Verenigde Staten gedurende de Koude Oorlog. Inmiddels is het land echter steeds meer bekend vanwege haar warme temperaturen en prachtige stranden. En op die stranden geniet je van Mojito’s en dans je de salsa met de vriendelijke en gastvrije Cubanen. Ook Havana is een niet te missen onderdeel van het authentieke land. De oude oldtimers rijden af en aan door de straatjes van oud Havana dat een en al historie ademt. Je kunt in deze stad niet om de rijke cultuur en historie heen

NatuurHoog
StrandenHoog
CultuurHoog

cuba

5 redenen om op vakantie te gaan naar Cuba:

  • de beste sigaren van de wereld
  • de vervallen straatjes van het oude Havana 
  • Mojito’s drinken en salsa dansen
  • ontspannen op de Caribische stranden
  • de oude koloniale stad Trinidad

Beste reistijd

De beste tijd om naar Cuba af te reizen is, gelet op de weersomstandigheden, de periode van november tot en met april. In deze periode zijn de temperaturen aangenaam warm, 25 tot 30 graden en is het een stuk droger dan in de rest van het jaar. De periode mei tot en met oktober zijn ook geschikt, want eigenlijk is het altijd lekker weer, maar in deze periode is het wel wat warmer en vooral een stuk natter. Gelet op de drukte en prijzen is het aan te raden om buiten de maanden december en januari te reizen. Het is dan een stuk drukker dan gewoonlijk en daardoor kunnen prijzen van hotels en dergelijke aardig de lucht in schieten. 

Rondreis Cuba

Het veelzijdige Caribische eiland Cuba is een rondreis bestemming bij uitstek. Je reis zal beginnen en wellicht ook eindigen in het bruisende en kleurrijke Havana. Je kijkt je ogen uit in het oude deel van de stad, waar de vervallen straatjes en oude Amerikaanse wagens het zo kenmerkende straatbeeld opmaken. Rondreizen kun je trouwens heel goed doen per auto  en dus rijd je zelf op een rustig tempo verder naar de volgende bestemming. Misschien is dat wel Vinales, de vallei met de wereldberoemde tabaksvelden waar de beste Cubaanse sigaren vandaan komen. Natuurlijk is ontspannen met een mojito op de Caribische stranden van Varadero ook onderdeel van jouw rondreis. Een Cuba rondreis duurt doorgaans tussen de twee en drie weken en zal zo tussen de 1000 en 1800 euro kosten. Uiteraard kun je, via vele gespecialiseerde reisorganisaties, een rondreis samenstellen die volledig aan jouw eisen voldoet! 

Havana

Havana is de wereldberoemde hoofdstad van Cuba. Iedereen kent de typische beelden van oude, ietwat vervallen koloniale panden met kleurrijke Amerikaanse oldtimers die door de straten rijden. Cubaanse mannen op leeftijd zitten op een bankje lachend sigaren te roken en in de avonduren transformeert de oude rustige stad zich in een bruisend feest. Oud en jong dansen samen de salsa op de vele kenmerkende pleinen van Havana en natuurlijk wordt door een echte Mojito bij gedronken. Vergeet niet tussendoor te genieten van het heerlijke Cubaanse eten bij een van de lokale restaurantjes waar je het allerbeste streetfood kunt krijgen dat je je maar kunt voorstellen! In Havana vind je alles dat Cuba zo iconisch maakt en deze bijzondere stad is dan ook zonder twijfel een van de belangrijkste onderdelen van jouw Cuba reis. 

cuba rondreis

Bezienswaardigheden

Naast de vele dingen die er in Havana te zien en te doen zijn, kent Cuba nog een aantal bezienswaardigheden die het land een unieke bestemming maken voor een veelzijdige vakantie. We noemden het al even, de Vinales vallei die bekend staat als de plek waar de tabak wordt geteeld waarvan de beste sigaren van de wereld gemaakt worden. Deze vallei heeft echter veel meer te bieden dan enkel tabaksvelden. Zo zijn er bijvoorbeeld ook de grotten die in vroeger tijden bewoond werden door de indianen. Een andere bezienswaardigheid die Cuba kenmerkt is Trinidad. Deze oude koloniale stad is zeer goed bewaard gebleven en staat dan ook op de Unesco werelderfgoed lijst. Je doet werkelijk een stap terug in de tijd met een bezoek aan het wonderschone en authentieke Trinidad, dat ook nog eens prachtig gelegen is tussen de kustlijn en adembenemende gebergtes. 

Cuba vakantie all inclusive

Cuba is natuurlijk bekend om al het prachtige dat het land te bieden heeft op gebied van historie en cultuur. Maar laten we vooral niet vergeten dat het ook nog eens een bestemming is die midden in het Caribisch gebied ligt. En wie denkt aan de Cariben, ziet zichzelf liggend op een strand, Mojito in de hand, onder een palmboom, geen wolkje aan de lucht. Het is daarmee een perfecte bestemming voor een all inclusive vakantie waarin het je aan niets ontbreekt en waarin je je om helemaal niets hoeft te bekommeren. Kom tot rust in een van de vele prachtige all inclusive resorts die gelegen zijn aan de prachtige kustlijn van dit Caribische eiland en laat je verwennen door de op en top gastvrije Cubanen. 

Vliegtickets Cuba

Vliegen doe je op Havana. Dit is dan ook meteen een goede bestemming om je reis te beginnen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een paar dagen Havana aan het einde van je vakantie Cuba te plakken. Een vlucht naar Havana duurt zo’n 11 uur en de kosten kunnen erg variëren, afhankelijk van seizoen en wanneer je de Cuba vakantie boeken wil. Doe je het goed, dan betaal je tegen de 500 euro, heb je minder geluk, reken dan op 1000 euro of meer. Overigens is het met tussenstop ook mogelijk naar andere bestemmingen in het land te vliegen. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor Varadero, zodat je direct op de paradijselijke palmstranden van Cuba kunt gaan genieten van je vakantie. Vlieg je op Varadero, reken dan op ongeveer dezelfde reistijd, afhankelijk van de duur van je overstap en dezelfde prijs als een vlucht naar Havana.  ook zijn er last minute vakantie aanbiedingen te vinden

vakantie cuba

FAQ – Veelgestelde vragen

Is een individuele rondreis met vlucht te boeken?
Jazeker! Tui biedt zulke rondreizen Cuba aan, het is daarom verstandig om op deze website te kijken.
Is het veilig?
Een Cuba vakantie is zeker veilig te boeken. Vooral vergeleken met andere landen in Latijns-Amerika is het veiliger.
Is het een duur vakantieland?
Je moet rekening houden met zo’n 60-80 euro per dag voor een Cuba vakantie. Uiteraard is het ook goedkoper mogelijk
4.8/5 - (6 stemmen)
Fabian

Fabian heeft al veel reizen gemaakt en wil graag zijn kennis delen met andere mensen. Ook hoort hij graag mooie verhalen van andere reizigers over toffe plekken waar ze geweest zijn.

Lees andere verhalen